Diensten Communicatie

Conflicthantering

Conflicten komen overal voor. Op je werk, in de privé-sfeer of in andere situaties. Ze kunnen je uit balans brengen en onzeker maken. Maar conflicten zijn ook nodig om verder te komen in bepaalde situaties.

Het woord conflict heeft vaak een negatieve klank en roept voor de meeste mensen onmiddellijk een negatief gevoel op. SKJ Consultancy helpt je om conflicten niet automatisch uit de weg te gaan, maar helpt je de situatie juist te zien als iets positiefs waar je wat uit kunt halen. Als je een conflict tot een positief einde brengt, heeft dat natuurlijk een goede invloed op de samenwerking op je werk of in andere situaties.

Bij conflicthantering gaat het om goed omgaan met de situatie en wellicht tegenstrijdige belangen niet uit het oog te verliezen in de onderhandeling. Belangrijk is om je persoonlijke stijl en je eigen gevoel niet kwijt te raken. SKJ Consultancy kan je helpen om de achtergrond van een conflictsituatie te doorgronden en de juiste conflicthanteringstijl(en) toe te passen in de praktijk.

 

 

 

Wijze woorden